Skip to content

Particulieren aangifte inkomstenbelasting. 

Administratiekantoor Hofman verzorgt niet alleen voor ondernemers maar ook voor particulieren de aangifte inkomstenbelasting. Vraag om onze checklijst. Je kunt je gegevens langs brengen of digitaal aan ons sturen, met deze informatie vullen wij je aangifte inkomstenbelasting in en versturen deze naar de Belastingdienst. Natuurlijk ontvang je een digitale kopie van je aangifte inkomstenbelasting.

Geen DigiD nodig!

Wij werken met aangiftesoftware waardoor het afgeven van je DigiD-code niet nodig is. Dit is voor jou veilig en voor ons veel gemakkelijker.

De aangifte inkomstenbelasting kan administratiekantoor Hofman al vanaf €  60,- verzorgen. En voor je fiscaal partner €  25,-.  Het aanvragen en wijzigen van toeslagen gaat vanaf €  45,- per toeslag. Als er meerdere toeslagen gelijktijdig aangevraagd of gewijzigd worden, ontvang je korting op elk volgende toeslag.

Erfbelasting

Erfbelasting is de belasting die je als erfgenaam betaalt over een erfenis. Wij kunnen je met onze ervaring helpen met de aangifte erfbelasting. We begeleiden je graag door het proces en kunnen ook de gehele aangifte erfbelasting voor je verzorgen.

Aanvragen / Wijzigen voorlopige teruggave

We helpen je met het aanvragen van de voorlopige teruggave. We adviseren ook over het wijzigen ervan. Op die manier laat u geen geld liggen en is uw aanvraag of wijziging van de voorlopige teruggave optimaal ingevuld.

Middeling

Het kan voorkomen wanneer je een sterk wisselend inkomen hebt dat je in aanmerking komt voor middeling. In dit geval hebt je meer belasting betaald dan het geval zou zijn bij gelijkwaardige inkomsten. Om dit gelijk te trekken geeft de Belastingdienst de mogelijkheid om middeling van jouw inkomsten toe te passen. De middeling kan worden aangevraagd door middel van 3 aaneengesloten jaren.

Middeling kan in de volgende gevallen gunstig voor jou zijn:

  • Je bent afgestudeerd en hebt een vaste baan gekregen (je had een bijbaan tijdens de studie)
  • Ontslagvergoeding ontvangen
  • Gestart of gestopt met werken
  • Je werkt als freelancer of ondernemer
  • Je hebt onbetaald verlof opgenomen
  • Je bent minder gaan werken.

Denk je in aanmerking te komen voor middeling? Neem dan contact met ons op om dit voor je te berekenen.